ŽIVOT JE MORE

15 Nov, 2007

BRAK... DA ILI NE, ILI DA LI JE BAŠ UVEK TAKAV

Generalna — Autor gaga13 @ 10:19
Velikom globalnom mrežom - Internetom, kruže nebrojene poruke, dosetke, komentari i prilozi uglavnom anonimnih ljudi. I pored toga, neki od njih su mali biseri koji ipak zaslužuju da budu objavljeni. Evo nekoliko različitih definicija braka. Pravna definicija braka: brak je doživotna robija u kojem osuđeni može biti oslobođen samo zbog lošeg vladanja. Crkvena definicija braka: brak je religijski čin u kojem dobijamo jednog razapetog više i jednu devicu manje. Životna definicija braka: u braku nijedna žena ne dobije ono čemu se nada i nijedan muškarac se ne nada onome što dobije. Matematička definicija braka: brak je sabiranje gnjavaže, oduzimanje slobode, množenje odgovornosti i deljenje love. Nutricionistička definicija braka: brak je najbrži način da se ugojiš. Vojna definicija braka: brak je rat u kojem spavamo s neprijateljem. Filozofska definicija braka: brak je mesto gde se uzajamno dele i rešavaju problemi koje ne bismo ni imali da nismo u braku. Na kraju, naravno, dolazi seksualna definicija. Pre: dva puta dnevno; posle: dva puta mesečno. Pre: ostavlja te bez daha; posle: guši te. Pre: "Ne prestaj..."; posle: "Ne počinji..." Pre: groznica subotom uveče; posle: fudbal nedeljom uveče. Pre: "Pitam se šta bih radio bez nje"; posle: "Pitam se šta da radim s njom. Pre: erotično; posle: neurotično. Pre: juče smo spavali na kauču; posle: juče se moralo pobeći iz bračnog kreveta i spavati na kauču. A da li je sve to tačno mogu reći samo oni koji su u braku.

Komentari

 1. true true :))) Onaj crkveni je LOL ;)

  Autor dmc — 15 Nov 2007, 11:21

 2. većina je tačna, ja bih samo dodala onu Servantesovu:
  -brak je kao pečurka, da li je dobra ili otrovna primetiš tek kad je kasno.
  Prijatno!

  Autor domacica — 15 Nov 2007, 12:21

 3. po meni je glupo definisati brak na bilo koji nacin ... smatram da svako ko je u braku to dozivljava na svoj nacin ..... u braku ucestvuje par koji mora da ga neguje i odrzava ....

  Autor Ajkulica — 15 Nov 2007, 14:58

 4. simpaticno je.Ali ja sam jos uvek jedna od onih koja zivi u bajci,tako da se iskreno nadam da moj brak nece biti takav! :)

  Autor draganica — 15 Nov 2007, 16:47

 5. nisam u braku i necu biti skoro.....:))))))
  nemam pojma sta da kazem....

  Autor tuzna — 15 Nov 2007, 17:48

 6. Brak je velika lutrija !

  Autor mimi — 15 Nov 2007, 21:15

 7. Meni je nekako najsimpatičnija ova definicija:

  "Brak je izvanredna institucija koja omogućava da dva bića zajednički podnose teškoće koje uopšte ne bi imali da se nisu vjenčali."

  Autor zaboravi — 15 Nov 2007, 21:27

 8. Ja vjerujem da svatko na ovom svijetu ima svoju drugu polovicu a neko i više njih. Samo vam mogu reći da u brak se netreba srljati i da dobro treba razmisliti šte se očekuje od braka i druge osobe. I Mujo je molio Boga ili Alaha za dobitak na lotu a nije znao da bi trebao i uplatiti listić...

  Autor sunčica — 19 Mar 2009, 22:25


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs